Altaarbeeldje Tara

Schrijf een review over dit product

Beschikbaarheid: Op voorraad

Only 1 left

Price: € 12,50
OF

Snel Overzicht

Altaarbeeldje Tara


Tara betekent letterlijk de redster. In het boeddhisme is Tara een uitstraling van de bodhisattva Avalokitesvara. Ze is ontstaan uit tranen die Avalokitesvara, uit compassie met alle wezens, laat vloeien.

Tara

Meer Zichten

  • Tara

Altaarbeeldje Tara

Een Tara is in het boeddhisme een vrouwelijke vredemanifestatie van verlichtende wijsheid. Er zijn 21 verschillende gedaanten die allen Tara heten in alle kleuren van de regenboog, zoals de Groene Tara en de Witte Tara resp. de godheden van het moederschap en van het handelen. In deze twee favoriete gedaanten zit ze op een troon van lotus en maan en wanneer ze een been uitsteekt dan betekent dit dat ze gereed is tot handelen.

Tara betekent letterlijk de redster. In het boeddhisme is Tara een uitstraling van de bodhisattva Avalokitesvara. Ze is ontstaan uit tranen die Avalokitesvara, uit compassie met alle wezens, laat vloeien. Tara is daarom bovenal de essentie (godheid) van het medeleven. Zij is de moeder van het Tibetaanse volk en staat bekend als een vrome koningin of gemalin. Roep haar aan of pak haar mandala en zij komt aanvliegen om te helpen.

Gewicht 0.190
Kleur Nee
Afmetingen H x B x D: 11 x 8 x 2,4 cm
Herkomst

Schrijf uw Eigen Recensie

Only registered users can write reviews. Please, log in or register